Cintea Ignas Verschuren

Mijn specialisme

Bent u ook wel eens met (een van) deze vraagstukken bezig ?

Voor de OR

“Wij als OR willen invloed uitoefenen! Dat is ons recht! Maar dat betekent nog niet dat dit ook lukt! Zeker niet op die momenten dat het echt spannend wordt als de belangen in het spel groot zijn. Kan dat beter?”
Iedere OR kan leren invloed uit te oefenen! In hoe u dat effectief doet zit het verschil tussen de ene en de andere organisatie! Want iedere OR is uniek. En iedere organisatie/Bestuurder is uniek! De kunst is om uw strategie te laten aansluiten bij de u ter beschikking staande middelen (positie, netwerk, kennis en ervaring). Om zo de door u gewenste invloed te realiseren! Hoe precies? Dat is even puzzelen en experimenteren! Om dat het lukt is zeker!

“Hoe smeden wij van dit team met een grote diversiteit aan achtergronden en kunnen, een effectieve OR?”

“Wat moeten wij wel en niet doen als startende (nieuw opgezet, nieuwe zittingsperiode) OR?”

“Hoe organiseren wij ons als OR? Moeten we al die commissies inrichten? Hoe moet dat lukken terwijl wij amper de tijd daarvoor hebben? En onze organisatie en leidinggevenden daar eigenlijk het nut niet van inzien?”

“Welke ondersteuning moeten wij als OR zoeken? Aan welke eisen moet deze voldoen? “

Voor de organisatie

“Medezeggenschap is in mijn organisatie nog steeds een ‘moetertje’! Kan dat ook anders?”
In principe is medezeggenschap een investering in uw bedrijf! Die daarmee dus ook iets moet opleveren.
Zoals bij iedere investering vraagt het een goed plan om het rendement hiervan te optimaliseren. Een plan dat aansluit bij de overlegcultuur van uw organisatie. hebt u daar wel eens over nagedacht en/of iets van vastgelegd?

“Waarom medezeggenschap naast medewerkersparticipatie? Wat voegt het eigenlijk nog toe? Zijn beiden niet zo te combineren zodat dat hele WOR-circus overbodig is? Of is dit vloeken in de kerk?”

“Ik heb een OR die best functioneert maar totaal los staat van de rest van de organisatie. Dat vind ik niet gewenst. Hoe stuur of organiseer ik het zodat dit beter loopt?”

…….. dan kunt u mij bellen!
Ik kan u hierbij helpen!

Als Adviseur / Coach / Trainer Medezeggenschap ondersteun ik organisaties en OR’n op diverse wijzen. Daarbij is uw vraagstuk, situatie en kennis/vaardigheden bepalend voor welke ondersteuning gewenst is.
Hierin ben ik graag uw overlegpartner. In samenspraak bepalen we welke opleidingstraject aansluit bij uw behoefte en wensen.

Bel mij! Graag kom ik bij u langs voor een oriënterend gesprek.

Ignas Verschuren, organisatiecoach / medezeggenschapsadviseur.

Als Organisatiecoach ben ik als de ‘buitenspiegel’ van uw organisatie1870_150
.. ik zie iets anders, dan u ziet!
.. ik ziet dat, wat u over het hoofd ziet (uw blinde hoek)!
.. ik kan iets, wat u niet kunt!
.. ik doet het anders, dan u zelf zou doen.

En dit maakt dat ik iets belangrijks  toevoeg aan wat u al in huis hebt!

Print Friendly, PDF & Email